Hemsida

 www.freewebs.com/tajma

Bygger hemsida!

Smiter in här en snabbis och slänger ut adressen för en hemsida på gång ( en sån där bra enkel en =) Adressen är

www.freewebs.com/tajma

Tanken är att jag ska flytta över en hel del av materialet härifrån dit.

Träningsdagbok 08-10-11

Ska börja uppdatera träningsdagboken igen, har slarvat med detta på ett tag. Idag har jag filmat ganska mycket, och det är synd att det inte går att lägga filmen direkt här ( eller rättare sagt, det är synd att min datakunskap är så begränsad =)

Har lagt upp på youtube, men de är inte processade än så länge så jag väntar tålmodigt. På den ena filmen tränar vi frivilliga växlingar, och på den andra att få flyt i utgångspositionsbeteendet. ( långt ord =) Detta gjorde vi i förmiddags. Nu i eftermiddag har vi börjat träna söksystem ute i skogen ( beskrivet i canisartikel som ni hittar här http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=39 ) Det fungerar bra, men snart behöver vi vara fler än två ( behöver egentligen vara det redan nu, men det går på två ) eftersom vi behöver få in flying bra. Vi gick dock lite för fort fram en av gångerna, 50 meter i för tuff terräng, jag låg dold. Då tog han inte raka vägen från hur Johan stod utan gick i båge från start. Efter det misslyckadet gjorde vi ett betydligt lättare för att få honom rak igen så han fick lyckas, och sedan körde vi tre "skick" en på 30 m, två på 50 i betydligt lättare terräng. Jag synlig enbart vid första 30 meter. Totalt blev det 7 skick, varav 6 lyckade ( i olika terräng på längderna 20, 30 och 50 meter med både synlig och dold figurant. ) Mer än 80% lyckade försök och vi fortsätter "hjärntvätta" nästa gång.

Utöver det har vi nött mer fasthållande/avlämnade av rulle. Kriterier: Snabbt gripande, trycka handen i handflatan, lägga tyngden bakåt och hålla emot när föraren tar rulle, släppa på "tack". Det började kanon, sedan fick vi ( ve och fasa in tre misslyckanden där han släppte när Johan drog emot i rullen ) Åtgärd: Johan måste låta honom vänta längre innan nästa gripande för att det ska kosta mer att gör fel. Test av beteendekedja.


RSS 2.0