Svampplockning 30/9

Har varit riktigt svamplockarväder idag så vi drog på oss stövlarna och begav oss ut till vårt hemliga ställe. Bosse var nöjd och glad över att få studsa runt i mossan och skällde mest hela tiden då han hittade kantareller var han än stod. En bajspåse full fick det bli med både trattisar och gula kantareller, mer kan vi inte ta hand om. Nu börjar hemmet se ut som det ska igen också efter diverse slipning, betsning och målning. Ska bli himla skönt när allt är klart!

Såhär trött kan man bli efter man letat svamp och nyss badat.

283168-116

Träningsdagbok ( tillägg ) 29/9

29/9

Lördag och "pappa" Johan, jag och Bosse åkte upp till klubben för lite hinderträning för raka bakombyten. Tre hinder på raken, godisskål, börja med ett hinder, repetera ett par gånger och utöka till två osv. Flytta sista hindret åt sidan i en böj för svängning. Jag lyckades missa ett par gånger genom att inte dels inte vinkla upp bålen ordentligt för att dra honom utåt, dels genom att byta efter två hinder istället för efter ett i böjen. Men det rättade vi snart till. Vi tränade i ca 10 minuter effektiv tid och herr hund var helt tokig av glädje! Det var riktigt roligt att se och han kampade som en galning. Jag lyckades dock hejda mig att fortsätta utan bryta när det hade gått som allra bäst. Det är verkligen kanon att ha med sig Johan, dels som extra ögon dels som godisksålsvakt och bollplank.

Kampras-tag, dagens äventyr

29/9

Idag har väninnan och jag varit ute med hennes jyckar, min jycke och hennes son på tre år. Då vi spatserar genom området på väg till skogen kommer ett stycke moloss/kampras/doggtyp farande med ett leende på läpparna ( jo, han hade det, jag lovar =) I ren förvåning och reflex får jag stopp på kassaskåpet och håller så ett lugnt tag i nackskinnet. Hunden, som såklart var genomsnäll tittade lite förundrat på mig men viftade alltjämt med svansen och flåsade. Jag ropar "hallå" för det är lite halt att hålla en kampis i nacken, de har inte alltid så mycket skinn liksom. =) Då blir det fart på husse bakom kröken, som precis var i full gång att lasta ur sin bil, vilken han parkerat strax utanför sin bostad. "Kom hit" vrålar han i förskräckelse och kommer springande. Jag håller kvar hunden eftersom jag är osäker på om han verkligen kommer åhöra husses tillrop eller istället sikta in sig att undersöka min hund. Så kommer husse fram, och jag stryker hunden över huvudet och berömmer honom med ett duktig hund. Husse blir nog lite förvånad, kommer av sig när han ska till att bestraffa hunden, och ber rodnande tusen gånger om ursäkt för sin "snabbe gamle gubbe". Jag säger, det är ingen fara alls och ler och husse verkar skämmas än mer. I bilen sitter en liten tös som nyfiket tittat på hela scenariot och vi traskar vidare. Ibland är jag förvånad över hur instinktivt man kan mota utan att ens tänka på sin egen säkerhet för fem öre. Den hunden kan ju ha haft nacktag som signal för att bli tokförbannad, vad vet jag. Men funkade fint gjorde det iallafall. =)


Träningsdagbok 25-28/9

Det var ett tag sedan jag skrev någon träningsdagbok, så nu får det lov att bli av. .
 
25/9

Måndagen var ju kursdag och tisdagen tillägnades markträning på hemmaplan samt en lång skön skogspromenad. Bosse hade en av sina knasdagar där han är spökig för det mesta, spänd och spanig på promenaden. Jag har upptäckt att det finns egentligen inte så mycket jag kan göra, förutom att inte bekräfta honom för hans nojjiga beteende, eftersom dagen efter har han ofta vänt på en hand. Tyvärr smittar det ju av sig i allting annat vilket gjorde att vi inte fick till någon särskilt bra träning, utan han var oerhört lättstörd av "saker" runt omkring trots att det är ett av de gamla hederliga träningsställena. Jag vet ju att jag inte ska ge mig på att träna när han har sådana dagar men det kliar ju så hemskt i fingrarna. =)

26/9

Idag fick jag tillbaka min hund! Glad, pigg, nyfiken, sprallig och träningssugen. Allt som det brukar vara. Vi fortsätter att markträna, skicka runt träd, med nu ökat avstånd, det går finfint och jag berömmer och belönar bättre än aldrig förr tydligen eftersom han jobbar bättre och bättre. Jag är snart sugen på att pröva att skicka runt ett träd, göra ett framförbyte och skicka runt ett mittemot, men hejdar mig ett litet tag till.
   Vi jobbar också vidare med "ut"-snurren i bakombytena, det fungerar mycket bra och jag kan nu skicka honom från båda mina sidor ut vänster och ut höger. Det enda är att jag märker vad fjuttigt det känns med liten hund, jämfört om man tittar på Jenny som kör BC som måste ta ut svängar etc mer för att hunden ska få plats. Det problemet har vi inte riktigt här. =)

27/9

Dagen inleds med en lång skön promenad i skogen tillsammans med väninna och hennes två hundar. Strosandet fick dock övergå i powerwalk då sambon plötsligt ringde på mobilen och ville ha hem mig på 10 minuter ( på en sträcka som tar kanske 25 ) för att hjälpa till med en bänkskiva till köket. Under promenaden fick Bosse ut i terrängen och leta reda på sin älskade gummiapport. Han var riktigt på hugget så jag skickade honom säkert runt 10 gånger ut i den värsta terräng jag kunde hitta. Flåsande, med tungan hängande på sidan och överlycklig kom han tillbaka och den nästan lös ur ögonen "IGEN!"

Resterande dagen tränade vi på bakombytessnurrar, och jag har nu lagt in att jag går i en ring ( han ska vara på utsidan ) Det enda jag klurar på är hur jag ska få ut honom längre ut från mig och inte gå så tätt. Det är ju liksom poängen att jag ska kunna "vända" honom när han går där ute i ringen runt mig. Har lite klur på att köra en lång bambupinne ( blompinne ) som targetstick som jag har här hemma, och då tänker jag såhär. Eftersom han ska följa handen och lyssna på mitt "ut"-kommando så kanske det förstör det genom att han istället ska fokusera på att följa bambupinnen, som ju blir en förlängd arm kan man säga. Tar man då successivt bort blompinnen kommer han ju antagligen bara lyssna på mitt "ut"-kommando, och inte fokusera på min hand. Men om jag kör varannan gång att säga "ut" och varannan gång att vara tyst men sträcka ut leadhanden ( som blompinnen ) kan det då fungera? Då borde han till slut inte bli så beroende av mitt kommando, utan kan båda tecknen. Ett experiment som jag får rapportera vidare om.

28/9

Långpromenad och markträning. Vi fortsätter traggla på skickande runt träd och det fungerar mycket bra och jag ökar avståndet stadigt. Bosse har busat med lite hundkompisar. Trött matte denna dag så kvällen gick åt att läsa agilityböcker och dricka rödvin.

7 sanningar om mig

Här går man in på sin blogg i lugn och ro och vad har hänt? Jo, jag har blivit taggad av inga mindre än Anki & Rut, http://gittegottsrut.zoomin.se/blogg.html Man tackar! =)

Jahapp, så det är väl bara att sätta igång med denna bekännelse på lördag morgon. Here we go.

* Jag är ganska hypokondrisk. En liten förkylning och det måste vara cancer.
* Jag är en enorm tävlingsmänniska och misstänker att det är just därför jag ännu inte kommit ut på agilitybana än. Det finns inget som gör mig mer svart i ögonen än en tävling och jag är hemskt dålig på att dölja min besvikelse om jag förlorar.
* Jag är glömsk och snurrig för det mesta. Det går minst tre varv med låsande av ytterdörr för att i samma stund låsa upp den igen och komma på att jag just glömt "det där".
* Jag kan vara riktig asocial och då bara vilja krypa iväg någonstans helt ifred och bara vara.
* Jag är en dramaqueen. ( ungefär som jag är hypokondrisk )
* Jag kör inte längre bil. Synd, men har blivit skrämd.
* Jag är alldeles för blödig och kan brista i gråt av en liten obetydlig händelse på TV.


Träningsdagbok 24/9

24/9

Kurstillfälle fem och en underbart härlig temperatur. Bosse och jag har i veckan tränat lite utefter Jenny Damms handling foundation och det har gjort stor skillnad. Att få reda på hur viktigt markarbetet är har gjort otroligt mycket för oss båda. Jag har bla övat på framförbyte ( eller front-cross som det också heter ) helt från grunden, där man lär hunden noggrannt byte av leadhand ( handen närmast hunden ) på att skicka runt träd med leadhand på ökande avstånd och skarpa bakombyten helt från grunden ( eller sharp rear-cross ) Just det momentet har varit lite klurigt för mig själv att få in den riktiga "snurren" på händerna i början, men nu har det lossnat och jag börjar kunna skicka ut honom från sidan.

Kurskvällen, som gick ut på handling gick helt strålande och jag tackar absolut förträningen för detta. Kontakten har blivit bättre och han har mer koll på mina händer och jag har mer ordning på dem. =) Vi körde mycket korta pass, det var tre stationer och den första stationen körde vi endast en gång på för vi satte den direkt, och då ville jag behålla den glädjekänslan hos oss båda. Det var en station med nio hopphinder, 3 kolumner med tre i varje, numrerade i olika ordning.

Nästa station var A-hinder med två hopphinder på vardera sida. Här gjorde vi två gånger för att jag ville pröva framförbyte nedanför A-et också, men insåg att han helt enkelt är för snabb för att jag kunde göra det där. ( Än =) Det gick otroligt bra här också.

Sista stationen var hopp-däck-hopp-tunnel-slalom. Även detta gick galant och han forcerade slalomen som aldrig förr. Vi avslutade med bana som han tog helt fläckfritt förutom att jag var så glad efter slalomen att jag missade det sista hopphindret direkt efter. herr hund var jättepigg och glad och busade järnet här hemma efteråt i ren lycka. Det känns verkligen jättekul!


Köksbygge, utställning och bebisdreggel

23/9

Igår var en händelserik dag minsann. Den startade för min del med att jag blev upphämtad av David ( pappa till Astrid dogue de bordeaux 4,5 månad ) för att åka på utställning på vår egna klubb. Ett par av Astrids syskon skulle ställas och jag börjar förstå vilken size vi snackar om i framtiden, då en ettårig hane var med som support. Det är något att hålla i när det blåser om man säger....=)

Bosse & Johan var iväg en sväng på Johans jobb och David och jag stack iväg för en lunch innan vi kom hem och hämtade upp min jycke. Johan var redan i full gång att riva kök, eller ja, den lilla snutt vi har som ska kallas kök. Vi skulle sätta bänkskiva och flytta om lite för att få plats med lite annat. David Astrid, Bosse och jag tog oss så ut i skogen en sväng och Astrid hängde på bra i terrängen. Det är ändå ganska snäll stig i vår skog.

Så kom vi tillbaka hem och David och Johan röjde och byggde till långt in på natten. Tusen tack David för all din hjälp! Det var hur grymt som helst! Astrid fick lattja lite med en kong fylld med räkost och Bosse låg mest och spanade och sov om vartannat. Han tycker det är helt ok att hon är här hemma men leka, det gör han icke! =)

Såhär mysigt kan man ha det om man är bordeaux.

283168-108

283168-109

283168-110

283168-111

En gremlin?

283168-112

Men hallå, hur söt är jag då?

283168-113

Ehh, ursäkta men det hänger nåt i mungipan, och örat ser lite mysko ut.

283168-114

Här är det något som luktar mycket gott.

283168-115

Super-träningsdagbok 21/9

21/9

Tjohopp! Idag damp Jenny Damms efterlängtade dvd:er ner i brevinkastet och såklart har jag suttit i en kvart med stora ögon för att titta på den första. Självklart blev jag ju ursugen på att träna så jag ringde faktiskt väninnan och hon hängde på en sväng. ( Aja baja, jag som inte skulle =)

MEN, hör och häpna, min hund var GLAD under träning!! Vi började helt enkelt om och med mycket korta pass. Började med "ut"-träning runt träd och jag belönade med mycket glad röst och korv. Hela han liksom sken upp av att han kunde och körde sedan gång på gång i en rasande fart! Efter det satte vi upp tre mycket låga hinder i enkel vinkel och körde från båda hållen. Oftast tycker jag hindren är på tok för höga för att köra tex kurs. Men det ska jag säga till om, att ta det i vår takt och bara göra få repetitioner med låga hinder för fart och glädje. HURRA så kuuuul! Han är inte förlorad! Och inte jag heller, tror jag! =) 6 minuter effektiv tid blev det nog och det räckte för att båda skulle åka därifrån med ett leende på läpparna. Ja, jag är säker på att han log.....

Träningsdagbok 20/9

20/9

Trots att det inte blir någon agilityträning alla dagar tänker jag fortsätta rubricera inläggen som träningsdagbok, så är det inga frågetecken kring det.

Bosse och jag inledde dagen med en skön skogspromenad på dryga timmen. Han fick leta upp sin frukost som jag spritt ut i terrängen. Bosse har vissa dagar där han ser "troll" lite överallt, eller rättare sagt han har lite för stort kontrollbehov och måste spana extra mycket efter om det kan tänkas komma någon. Idag är en sån dag men det dämpas ganska snart när han märker att matte inte tar någon som helst notis om detta tramsbeteende. Återigen stötte vi på några ekorrar men Bosse iddes inte jaga dem utan nöjde sig med att lyssna på deras ömsesidiga tjattrande. De var antagligen inte så nöjda med oss som sällskap.

I middags kom Bosse bärande på en leksak och ville leka. Det har varit ett tag sedan nu han tog eget initiativ till leken, det blir ju mycket lek på mina villkor under agilityn. Vi tjoade en liten stund med pipisen, och det blev verkligen en liten stund. Det märks att han blivit äldre, han är inte alls lika lättroad som när han var knasig unghund, och mycket ska hända på hans villkor annars kan det kvitta.

Jag misstänker också att herr hund har en hel del träningsvärk efter intensiva agilitydagar med mycket hopp och att det kan vara en anledning till att han inte är lika sugen på att vara med några längre stunder. Ikväll ska hund och husse campera ihop och det blir nog en hel del soffsittande med snacks och kanske ett glas rödvin.

Anti-träningsdagbok 19/9

19/9

Jahapp, så har man varit på klubben igen och nu är det tvärstopp. Herr hund tycker inte att det är kul och överambitiösa matte blir bara frustrerad och irriterad. Till en början lekte vi och körde slalom, som faktiskt gick jättebra två gånger i rad. Sedan ringde jag Anna ( Molliesen på vovve.net ) och hon var på och träna en sväng innan jobbet. Stackars Anna som fick erfara mig i mitt sämsta sinnelag under hundträning och jag skäms själv att jag blir så frustrerad och irriterad på hundkraken. Dock tas det inte ut över honom men han märker ju att jag inte är glad och så blir han låg. Dels blir han så lätt störd av när annan hund kommer in på plan, och när vi skulle köra efter deras intåg hade herr hund helt plötsligt glömt hur man gjorde slalom. Huvet i det blå. Det är svårt att plocka upp en glad attityd när det väl börjat krångla och man känner sig som en ubernybörjare igen. *Suck*

Hur som helst, Anna gav mig rådet att skita i träning utöver kurstillfällena, och det ska jag faktiskt göra. Han har varit omotiverad det sista och jag har liksom fått jump-starta honom för att få igång någon som helst fart. Han ska få längta lite som hon sa, och jag måste också hitta en äkta glädje igen, för den sinar mer och mer.


Träningsdagbok 18/9

18/9

Idag fick jag lagt stor del av förmiddagen på att bara gå och mysa med hunden i skogen. Det märks att han behöver det mellan varven, och dels få göra lite andra saker som godisleta, upplet och apportering. Fast såklart, lurig som jag är så lägger jag godisleta i stenrösen där han tvingas använda balans och muskelstyrka för att ta sig genom. Några ekorrar hittade han också och fick ruschat på. Det är en hel del ekorrar ute nu och smaskar hasselnötter. Söta som socker men Bosse tycker att de är riktiga retstickor. Vi hann också med en sväng till väninnan för att dricka en kopp kaffe och tjinga på hennes hundar.

På kvällen tog sambon och hund ytterligare en promenad i skogen och åkte sedan till de stora fotbollsplanerna i becksvart mörker för att leka! =) När de kom och hämtade mig på jobbet nämnde jag att vi ju faktiskt har hela två mycket bra pannlampor som ligger i hundlådan. Så den ska han ta med sig ut nästa gång.

Igår innan kurs fick vi ju också till att träna kontaktfält, vilket gick helt suveränt. Han lärde sig "trampa" på ingen tid alls när jag väl lagt på det som kommando. Nu handlar det om att börja göra det mer i fart och att det ska lyckas varje gång.

Jag har beställt båda filmerna från Jenny Damms hemsida www.lotuseducation.se så nu är jag grymt nyfiken. Dessutom har jag beställt fler böcker i Marie Hanssons agilityserie för att få komplettera en del.

Vill passa på att tacka Åsa på vovve.net som gett mig så mycket bra tips, råd och svar på alla frågor jag kommit med angående agilityn! Tack!

Galenskap

Vad underbart det är med människor som lyckas tajma precis när man behöver något upplyftande att skratta riktigt ordentligt åt. Tack "crackerz" på vovve-forumet för denna underbara video som förgyllde min kväll!

http://www.youtube.com/watch?v=Lpu5CqMh6TA

Träningsdagbok 17/9

17/9

Måndag igen och träningstillfälle fyra. Idag stod handlingsövningar på schemat och bla fjäderinkallning. Bosse var trött och omotiverad och under de första hinderkombinationerna var han någon annanstans än med mig. Eftersom vi tränar på halva planen, resten körs annan kurs på, typ lydnad, unghund etc, så fanns det lite annat att kolla på. ( Som aldrig brukar vara intressant när han har motivationen ) Bla satt där en man på en plaststol i mörka kläder nästan inne i buskaget och DET var liiiite konstigt tyckte Bosse som precis blivit belönad med sin kampis. Han ställde sig bara rätt uppochner och råglodde på mannen med kampisen i munnen. Dessutom hade en ny tik kommit in i gänget och det stör herr hund en del när gruppen förändras.

Fjäderinkallningen gick dock riktigt bra och han hade kommit upp i lite mer glädje. Farten var det då rakt inget fel på vilket matte också noterade när hon helt plötsligt åkte i backen. Kvällens snyggaste halkning och lervurpa tror jag det blev! =) Har nu fått order om att köpa fotbollsskor, grusskor då alltså. Synd att ingen filmade ändå!

Har kikat lite på onlineanmälan och har funderingar på Varberg officiella som första. Får väl se om jag kan släpa med mig Anna också. =)

www.agility.se/online


Träningsdagbok 15/9

16/9

Idag är det regnig söndag och det blir en riktigt slapp- och slödag. Jag vet inte vad det tagit åt mig, men jag har blivit alldeles såld på agilityn nu. Måste dock lyssna på Annas råd och inte överträna, det kan gå illa med hundens motivation om inte annat. Eller så MÅSTE jag helt enkelt ha en hund till *blinka* =) Tror dock inte att sambon håller med.  Vi har iofs pysslat med lite annat också under veckan, lite upplet och några markeringsövningar har vi hunnit med i skogen trots mattes dåliga kropp.

15/9

Idag var vi uppe på klubben ( tror jag ska sätta upp en brevlåda där eller nåt så mycket som vi spenderar tid där. ) Sambon var faktiskt med och bar lite och satt på en plaststol. Konstigt ibland att man inte kan hålla sig till planeringen. Jag var bestämd med att jag inte skulle köra några handlerövningar utan bara lätta saker med fart. Javisst, till en början körde vi samma som tidigare, target, kampleksak ordet "fram" och baklängeskedja. Ett hinder, funkade kanon, två hinder, tjuvade två gånger men insåg snart att det inte skulle bli någon lek med husse på targetplatsen utan ansträngning. Gick tillbaka, körde två tills det satt la på ett tredje, klockrent. Det är så mycket lättare att ha medhjälpare alltså, annars måste jag skynda mig fort som fasen och springa med till targetplatsen, och har han då tjuvat och får tag i kampisen ändå, ja då har han ju fått belöningen.

Efter detta kunde jag inte låta bli att köra boxen och staketet. Det gick kanonbra med boxen och han är faktiskt mer lyhörd nu än innan då det bara var skitkul att hoppa och studsa. Körde nog dock aningen för länge för Bosse var rejält trött, vilket han blir tidigt när vi bara kör hopp. Sliter ganska mycket antagligen. Värmer dock upp och ner ordentligt. Avslutade med ett "fram"race utan hinder till husse på targetplats för att ge minnet av fart och kul.

Har gjort en liten lista på vad vi behöver träna på ( och den blir bara längre ju mer vi tränar, konstigt =)

* ALLA kontaktfält, nöta nöta
* Lära in släppkommando
* Fart, raksträcksträning
* Slalomingång och slalom från olika vinklar
* Postitionen på gungan
* Ut-in-runt hopp, nöta kommandon

Det kommer mera.........=)

Satt och tittade på en hel hög olika agilityfilmer och var bara tvungen att kika in på Jenny Damms hemsida. Herre jisses Amalia vilken förare! Hon är bara helt fantastisk och jag ska bara fixa mig en träning för henne frampå. Kosta vad det kosta vill!

Kolla själva

http://www.youtube.com/watch?v=wH-FmmSpk_M

http://www.youtube.com/watch?v=TSG54gHMXV4

http://www.youtube.com/watch?v=nw3y57ZYBnI

Träningsdagbok 10/9 - 14/9

Japp, en träningsdagbok börjar vara på sin plats. Nu är det träning för allt vad tygen håller och jag känner att jag snart börjar bli mogen att ta mig ut på tävlingsbanorna i agility. Det har jag väl sagt länge nu, men nu börjar det suga. =)

Mån 10/9

Agilitykurs tillfälle 3. Vi tränar olika hinderkombinationer ( nya för oss igen ) och lägger extra krut på gungan. Bosse fungerade till skillnad från förra måndagen mycket bättre denna dag, och matten hade definitivt blivit tydligare. Har fått höra från flera nu att han är mycket signalkänslig vilket gör att jag måste vara extra tydlig och absolut inte tramsa till det. Det gäller även i lydnadsträningen. Danska kombinationen gick suveränt bra! Han hoppade den som han inte gjort något annat, och med rejäl fart! Kul eftersom jag tycker att hans fart sänkts litegrann, men det kan ha att göra med förra passet då han lackade ur för att han misslyckades för ofta. Vi tränar också "trappan" och tunnel under A-hinder. Trappan gick också bra, men tunnel under A var klurigt. Han ville tjuva mest hela tiden och hoppa för tidigt. Noterar: Måste träna mer kontaktfält på A:et och ha tydligare placering. Bana på slutet som gick mycket bra förutom att matten nästan snubblade på hunden innan A-hindret som var lurigt placerat. Bara att träna.

Tis. 11/9

Vi tar en långpromenad i skogen, sen upp till klubben för lite mer agilityträning. Väninnan hängde på för första gången med sin yngste för att pröva. Hon tyckte det var jätteroligt och ska gå kurs till våren eftersom det är fullbokat hela hösten. Bosse och jag nöter däcket, kontaktfält på balansen + hopp innan och efter i kombination. Bosse är jätteduktig och fokuserad och jag känner mig mer än nöjd. Jag jobbar kvällen och drar på mig en magbacill. =(

Ons. 12/9

Hemma sjuk, men kan inte hålla mig från att åka upp en sväng till klubben med väninnan. Fri träningsdag och folk börjar droppa upp till klubben ganska tidigt. Väninnan får känna på däcket, gungan och slalom. Vi tränar hopp, gunga, slalom i kombination och har uppenbara problem. Måste träna slalom från helt andra vinklar, han blir störd och beroende av mig när jag förfyttar mig och missar såklart. Träna träna. Det känns nästan som tävlingsdebut kommer längre och längre ifrån en, eller så ska man bara börja köra på, och träna efterhand.

Tors. 13/9

Ingen agility idag. Hemma riktigt knas i magen och huvudvärk. Kör lite lydnad inomhus eftersom jag måste hålla mig nära en toalett. Nöter fotposition som bara går bakåt istället för framåt. Han sätter sig nu med rumpan snett bakom mitt ena ben och bara glor rakt fram. Ingen motivation och matte orkar inte uppbringa någon heller.

Fre. 14/9

Mycket bättre i kroppen överlag. Tog en promenad upp till klubben. Regnade ordentligt men avtog ju närmare vi kom. Har tränat tempo på raksträcka idag, fick inspiration av en blogg jag hittat på nätet av en Johanna. Lade target, musmatta med kampleksak på, hade halsband på, visade Bosse och släppte med kommando "fram" när han var som mest taggad ca femton meter ifrån. Upprepade några gånger och kampade på targetplatsen, där det ska vara som mest roligt. ( Såg dock att jag trampat i hundbajs, blääää! och fick flytta en bit ) Upprepade detta några gånger och lade sedan till ett hinder ( baklängeskedjning ) Jojomän, det fungerade finfint och vi kampade ordentligt. Kampen är verkligen en tempohöjare för honom och det finns inget som drar igång honom så. Kul att vi fått jobbat upp det med tanke på att kampintresset förut varit ganska svalt. Lade sedan på tunnel, och han tog tunnel, hopphinder en gång, sedan började han smita på hopphindret, så då var det bara att gå tillbaka ett steg. Ibland önskar jag att han inte vore så förbaskat smart och ser lättaste möjliga väg. Men han är min knasfis och superduktig. Det är matte som måste bli en supertränare bara! =) Bra att man får kämpa och tänka.

Lite lydnad har vi också kört och jag har lagt på ordentligt med tempo, går ju inte gå och såsa inte! Vänstersvängarna gör han mycket fint nu, de är tydligen skitroliga! =) Fotpositionen kom mycket bättre på köpet när han vet att han ska få göra en vänstersväng. Då skärper han sig. Har jobbat med tempoväxling, platsliggning, framåtanda i fotgåendet och allmän gnista. Det kommer bättre och bättre. Han är ju fantastisk att jobba med, som sagt matten måste komma ikapp bara. Min knäppe, goa läromästare!

Cambozola vs mascarpone

Ikväll har sambon och jag genomfört ett test under kvällsmaten. Han hävdade bestämt att Bosse är mer förtjust i cambozola-ost än vad han är i "tråkig" mascarpone. Naturligtvis var vi tvungna att rigga detta genom en lagom snutt av varje ost på ett av våra fingrar, tätt intill varandra valde sedan hunden med ganska stor eftertanke. Det blev...........CAMBOZOLA! Sambon hade fått rätt och jag lär nu få höra detta långt in på nästa vecka. Mögelhund är det som gäller, inget snack. =)

RSS 2.0