Kriterieplan FOKUS

Dagens träningsdagbok blir en teoretisk en. Har fått ut grundfärdighetsschemat från en bok från Canis och bygger nu kriterieplaner inför varje moment. Här är ett utdrag jag skrivit till klickerforum.se

Har gjort en kriterieskiss över fokus framför föraren ( första uppgiften i grundfärdighetsschemat ) och vill gärna ha synpunkter.

FOKUS 1. FÖRFLYTTNINGAR                                                80% avklarade

Kriterier:

Stå framför m. ögonkontakt
Följa med ett steg åt höger, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett steg åt vänster, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett kvarts varv åt höger, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett kvarts varv åt vänster, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett halvt varv åt höger, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett halvt varv åt vänster, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med trekvarts varv åt höger, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med trekvarts varv åt vänster, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett varv åt höger, stå
framför m. ögonkontakt
Följa med ett varv åt vänster, stå
framför m. ögonkontakt

FOKUS 2. TID

Kriterier:

Stå framför med ögonkontakt 1 sek
Stå framför med ögonkontakt 2 sek
Stå framför med ögonkontakt 4 sek
Stå framför med ögonkontakt 6 sek
Stå framför med ögonkontakt 8 sek
Stå framför med ögonkontakt 10 sek

FOKUS 3. FÖRFLYTTNINGAR + TID

Kriterier:

Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 1 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 1 sek.
Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 2 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 2 sek.
Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 4 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 4 sek.
Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 6 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 6 sek.
Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 8 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 8 sek.
Följa med ett varv åt höger, stå framför m. ögonkontakt 10 sek.
Följa med ett varv åt vänster, stå framför m. ögonkontakt 10 sek.

FOKUS 4. AVSTÅND

Kriterier:

Stå framför m. ögonkontakt 1 steg
Stå framför m. ögonkontakt 2 steg
Stå framför m. ögonkontakt 4 steg
Stå framför m. ögonkontakt 6 steg
Stå framför m. ögonkontakt 8 steg
Stå framför m. ögonkontakt 10 steg
Stå framför m. ögonkontakt 12 steg
Stå framför m. ögonkontakt 14 steg
Stå framför m. ögonkontakt 16 steg
Stå framför m. ögonkontakt 18 steg
Stå framför m. ögonkontakt 20 steg

Tanken är att senare sätta ihop förflyttningar + tid + avstånd men har inte hunnit så långt i planen ännu. =)

Glömde lägga till.

Tänkte göra doggie zen kvalitetsäkring efter varje block. En fråga som jag kom att tänka på när jag ska sätta ihop alla delar, om det är lämpligt att baklängeskedja alltihop, och isåfall ska jag backa i kriterieplanen eller helt enkelt köra 20 steg avstånd + 10 sekunder tid + ett varv åt höger/vänster direkt? Det jag funderar över är också att det ju kommer att gå tid även under avståndsträningen. Ska jag lägga till något block?

Träningsdagbok 25/10 - 26/10

Brr! Nu börjar det kännas att vintern är på väg, det riktigt luktar snö ute och löven har rasat ner med ett brak. Men vilka härliga dagar det har varit sen! Vi hoppas såklart att det kan få fortsätta såhär ett tag.

Här kommer den senaste träningsuppdateringen.

Tors. 25/10 Bosse och jag tog en promenad upp till klubben. Vi pinnade på rätt bra och var uppe på runt 40 minuter. Där träffade vi bla ett nytt ansikte. Eller ja, vi har fått ett ansikte bakom nicket nu iallafall. =)  Nynnar: *Hej, hej Monica!* Vi var goa 4 tjejer som skulle träna agility, så vi slängde oss in i stugan, tog en fika och gjorde ett banval. Tack Anna för att du lade ner energin på att leta fram så många!

Vi körde en klass I agilitybana och byggde om den två gånger. Bosse klockade slalomen på "fel" sida denna dag *noterar* och jag höll på att börja hjula av glädje! ( tur var nog det att jag höll mig, för jag är värdelös på att hjula =) Strålande sol var det under hela träningen och vi bytte även lite hundar och körde med. Kul som omväxling!

Tiden rann iväg rasande fort och när jag kom hem hade vi varit iväg i närmare 5 timmar! Men goa och trötta var vi. sedan bar det iväg för en stunds jobb.

Fre 26/10

Dagen inleddes med en kortare morgontur. Jag har sovit mycket dåligt, och skyller på fullmånen. Jag sover alltid uselt när det är fullmåne. *muttra* Så vid kvart över sex var jag uppe och snurrade. Tur att det varit ledig dag. I övrigt var dagen lugn, vi har gått en långpromenad, jag har pysslat med frivilliga lägganden, som funkar kanon. Stående framför mig med fokus och doggie zen kvalitetssäkring på detta.

Träningsdagbok 22/10 - 24/10

Hösten fortsätter att vara ljuvlig! Här kommer de senaste dagarnas uppdatering.

Må  22/10

Vi tog en härlig långpromenad på morgonen, som vanligt. Bosse jagade några ekorrar och matten gick och njöt. Sedan var det iväg några timmar till jobbet för planering.

På eftermiddagen åkte jag upp till klubben för att träffa två av mina gamla instruktörer för lite agilityträning. Vi tränade platten, som gick kanonbra, jag drev upp Bosse ganska bra i kamp innan och han pep igenom mycket säkert. Sista körde vi bana, med slalomingångar åt båda hållen. Mer ingångsträning behövs. Han kan det inte ordentligt än. Bosse fick leka med ena tjejens phalenetik efteråt, och han är faktiskt riktigt glad i henne. Annars brukar inte rasfränder vara någon större hit för herrn.

Tis  23/10

Återigen en skön långpromenad på morgonkvisten. Vi hittar nya ställen hela tiden i vår skog och det känns som att man kan gå hela dagen. Vi tränade baklängeskedjande platsliggning inomhus. Det fungerar kanon. Dessutom körde vi klickertricks med stå på en uppochnervänd skål, stänga luckor etc. Tyvärr har min hund rasat i magen igen. Detta är ett ständigt dilemma eftersom han är så känslig mot diverse olika saker. Rått kött hör till de värsta sakerna. Men även kokt nötkött, kyckling ( som ju ska vara milt ) gris, etc fungerar inte, för magen rasar med en gång. Det känns så trist med tanke på att jag vill ha en så bred belöningslista som möjligt. Men nu ska jag ändra taktik, dra ner på godiset och planera min träning bättre så jag vet exakt hur mycket han får i sig varje dag, plus hitta något som är snällt mot magen.

Ons  24/10

Väninnan och jag har traskat i ett par timmar i snårskogen och ett fantastiskt landskap uppenbarade sig mitt framför ögonen på oss under denna nya slinga. Rimfrosten som smälter och trillar av träden ger ett nästan regnskogsliknande intryck, häftigt! Vi får se vad denna dag ska erbjuda herr hund mer innan matten åker till jobbet.

Träningsdagbok 21/10

21/10

Idag har varit en skön dag i ett lugnt tempo, till skillnad från igår då vi skulle köpa fotbollsskor, vantar och mössa till moi och sedan flänga hem till väninnan i Ljungskile på kvällen för ett kvällsmys.

Sambon och jag har varit ute på en skön långpromenad. Oftast känns det som att de flesta hundägare häromkring lägger mest tid på helgen för sina hundar och att vardagen är ganska trist. I vår är det nästan tvärtom. Jag och Bosse jobbar ordentligt under vardagarna, och blir det någon "vilodag" med bara promenader så hamnar de på helgerna. Fast det är klart, jag har ju den möjligheten under dagtiden vardagar då jag jobbar kväll och ingen heltid.

Sabla jägare! Varför kan de inte vara rediga ( eller åtminstone schyssta ) och sätta upp lappar att jakt pågår och var. Nu mötte vi istället grannfrun som informerade oss om att de var ute med drev, så sett hade vi nog hört dem, men jag vill vet exakt i vilken ände på vår enorma skog de håller hus, så man kan ta motsatta sidan. Hursomhelst så tog vi rätt sida, och det var synd att jag inte fick med kameran ( idag igen =) för Bosse gjorde nog ett av hans slitigaste upplet/apportering han någonsin gjort, och det med bravur! Herr hund som inte gillar vatten slängde sig ut över ett trassligt grenparti som låg över ån ( aporten låg långt in på andra sidan ) och kämpade sig ut, letar upp apporten och tar sig hela vägen tillbaka genom dy, vatten, grenhärvor och sten. Och utan att blinka, han är en riktig arbetshund den här lille alltså! *stolt*

Har börjat kika lite försiktigt på kelpieuppfödare, men säg inget till sambon. *ler*



Hemmagjorda hundköttbullar

Fick en ide' idag om att jag skulle ge mig på att försöka få till ett bra recept på köttbullar bättre anpassade till hundens mage ( och säkert för vår också ) Till slut kom jag fram till den kombination som skapade bra och smakfulla köttbullar.

Håll till godo!

1 kg blandfärs
Ca 3 dl riven vitkål
Ca 4 dl förkokt ris
2 äggulor
I pkt fryst persilja

Som bindemedel

1 äggvita
Ca 1 dl ströbröd

Forma till köttbullar och sänk ner dem med hålslev i kokande vatten. Låt de koka tills de flyter upp till ytan, det tar inte mer än ett par minuter. Lägg på en plåt. Vill man ha dem torrare, kör de på ca 200 grader i ugnen i ca 10 minuter.

Träningsdagbok 16/10 - 20/10

Vilka underbara dagar vi haft det sista! Såhär vill jag att hösten ska vara, inte en massa slask. Kallt har det minsann blivit också, men så vackert att se frosten glittra på gräset i solen. ( Har fortfarande slarvat med att ta med kameran ut, bakläxa )

En del träning har det hunnits med under dessa dagar, mest agility. Här kommer senaste rapporten.

Tis 16/10

Morgonen gick åt till agility och en promenad. Vi tränade slalom åt båda håll och det börjar lossna riktigt bra nu. Under kvällen blev det lite lydnad, vi tränar att stå framför mig, som senare ska formas till ett bra, stabilt backande. I lydnaden utomhus har jag ju haft ett dilemma, här kan man läsa om det.

www.klickerforum.se/viewtopic.php?f=14&t=216

Ons 17/10 En lång skön skogspromenad med väninnan och hundar. Vi körde markträning i agility, skicka runt träd, framförbyten utan hinder och sökövningar.

Tors 18/10 Tränade lydnad med frivillig fotposition med "följa john" och några steg framåt. 

Fre  19/10 Ledig dag för mig och vi traskade upp till klubben för ett agilitypass. Jag hade planerat in två hopphinder + slalom, nästan som en box. Detta för att han ska kunna ta slalomen med mig på vänster sida om hindret i fart och efter hinder. Fick backa och jobba med enbart ingångar från fel håll, för att sedan kunna lägga på. Klickern fungerade jättebra som hjälpmedel idag och han blir mindre och mindre sänkt av felkommandona när det blir lite galet. Två hundar dök upp på planen från skogen som störde litegrann men inte så farligt ändå. Lek och stoj. ( denna vecka har varit väldigt mycket lek och det fungerar så bra ) På eftermiddagen gick väninnan och jag ut för ytterligare en långis, då i skogen och körde lydnad på vår fina och hemliga träningsplan ;)

Lö  20/10 Återigen ut i skogen, väninnan och jag, tränade platsläggande och ställande framför mig. Väninnan tränar sin yngste på att gripa apport.

Träningsdagbok 14/10 - 15/10

Tjohopp! En härlig höstdag, om än något blåsig. Här kommer träningsdagboken för söndagen och måndagen.

Sön 14/10

Bosse och jag tog oss ut i urskogen och gjorde en riktig terrängpromenad, uppför och så nerför, och uppför igen. Här finns både djupa dalar och höga höjder så någon muskelträning är inte svårt att få. Vi hittade en liten hackspett, antagligen en äldre unge, som inte riktigt hoppade som den skulle, antagligen skadad. Bosse stod som en stående fågelhund och jag var lite förvånad över att han inte skulle efter, som han brukar. Fast oftast har han mer jaktintresse när det rör sig betydligt fortare. Vi lyckas ju tom plöja genom en hel hög änder var och varannan dag, de är på något sätt inte heller intressanta när de bara vaggar fram.

Senare lade jag ett märgbensspår, det brukar vara uppskattat, och just nu har vi slut på klövar så det fick bli ben istället. Det blev lite klurigt, över asfalt, in i gräskanten, upp i skogen, ut på gräsfält, och vi spårade precis som en annan hund gick nära förbi vilket såklart ställde till det litegrann, men inte särskilt mycket ändå. Bosse hade ganska fullt upp med att hitta tillbaka efter spanandet på den andra hunden, men lyckades till slut fokusera.

Bosse fick en liten ny lekkamrat på kvällspromenaden. Vi träffade en yngre tjej med en 4-månaders yorkieblandning, alldeles bedårande, och alldeles studsbollig! Hon höll sig knappt på marken och Bosse undrade vad i jösse namn denna lilla skrutt var för något. Han sprang efter henne och hon slängde sig på rygg, han nosade över henne, tittade på mig och sedan var hon upp i ansiktet på honom och fick faktiskt igång honom i ett riktigt race! Vilken snabb 4-månaders! Blivande agilitystjärna frågade jag lillmatte som svarade att hon gärna ville pröva på framigenom. Till slut tyckte Bosse att hon blev för jobbig, hon var i ansiktet på honom hela tiden, och varje gång hon hoppade mot honom ställde han sig bara så hon studsade av. Det hela såg för dråpligt ut. När jag påtalade att vi skulle gå hem försökte herrn sätta sig fot bredvid mig men blev tvungen att ryta till lite på den unga damen som störde honom. Jag fick komma till undsättning till slut och fick tag på det lilla knyttet som bet mig som en piraya! Jisses vilket vilddjur. =)

Må. 15/10

En dag helt i agilityns tecken. Bosse och jag tog en morgonpromenad upp till klubben för träning. Jag byggde bana, för en gångs skull, men märkte att vi behöver träna mer på slalom i vinkel från hopp. Så vi nötte lite mer med slalom, och höll stenhårt på kontaktfälten. Tyvärr fick vi en 10 månaders dvärgschnauzer rätt i nyllet när jag var i gång med att bära in alla hinder. Han kom som skjuten ur en kanon ut ur skogen, med en äldre matte strosandes efter. Tafatt försökte hon kalla på hunden som naturligtvis sket fullständigt i henne och stormade rakt fram till Bosse. Jag hade gjort ett väsande, som han struntade i och Bosse blev minst sagt irriterad på den brötige, ohyfsade unghunden och han fick sig en skrapa som hette duga. Bosse jagade runt honom en bra stund och rätt åt både matten och hunden. Matte menade på att han tror att alla hundar är snälla. Jisses, tänkte jag, tänk om min hund hade varit större och riktigt förbannad på andra hundar. Då hade hon nog varit en DS fattigare. Dumma människa! *suck*

Hem för en stunds vila, sedan körde vi lite slalomträning här på uteplatsen. Husse kom hem runt 16 och vi käkade för att senare åka upp till klubben igen för avslutning. Otroligt vad fort 8 veckor kan gå. Igår körde vi en agility klass II bana som vi först delade på hälften. Körde först ena hälften, sedan andra och sedan satte vi ihop. Det knölade ihop sig lite vid slalomen tyvärr eftersom den bästa handlingen hade varit för mig att gå på "fel" sida slalomen och jag valde att gå på yttersidan, annars gick det riktigt bra. Ett lite för sent utfört bakombyte blev det på ett ställe också. Timing timing timing! Sista gången vi skulle köra banan bestämde jag mig för att pröva svårsidan på slalom ( vi har bara kommit till 4 pinnar där än ) och körde min alldeles egna bana, UTAN slalom! Jag tyckte ju att så ska vi springa banan och glömde helt bort det partiet. =) Men Bosse sprang ju precis som jag visade och sade, så självklart skulle det belönas. Matten måste nog öva lite mer på banvandring. ASG!

Notering: Måste få med kameran mer, har varit lite slappt med det det sista.

Träningsdagbok 10/10 - 13/10

Så var det väl dags för en liten uppdatering av träningen.

Ons 10/10 

Kompisen och jag stack upp och tränade lite agility på klubben efter en skön promenad dit. Vi nötte däcket med efterföljande slalom. Det är inte klokt vad bra det går med kastade belöningar framför honom, det går mycket bättre än med godis och farten är en helt annan. Det är nog lite som vår mentalbeskrivare nämnde "den här hunden lever för att leka" även om det inte märks alltid direkt. =) Lite kontaktfält på balans och gunga blev det också, och nu har enkronan trillat ner om att man ska börja göra det i fart också. Överlag känns det mycket stabilt, även om vi såklart missar emellanåt. Men det är det man lär sig på. Jag räknar inte med att vara fullfjädrad till tävling, men ha kommit en bra bit på väg.

Tors 11/10

Matten låg på sjukhus hela dagen så husse och hund spenderade tid ihop på jobbet och hemma.

Fre 12/10

Vi tog en långpromenad i koppel, första gången på evigheter, ja förutom de vi gör upp till klubben då. Herr hund tyckte inte vi skulle gå i skogen utan gå "och lukta på blommorna" på våra stora gräsfält. Kvällen spenderades med husse då jag var på jobbet.

Lö 13/10

Kompisen, hennes hundar, jag och Bosse traskade ut i skogen och körde riktigt tuffa sökskick. Jag fick lägga mig på ett ställe och skicka uppför en enorm brant eftersom det knappt gick att stå. Bosse gick som en klocka men hade lite problem att ta sig ut på djupet i andra skicket, då jag fick gå med och stötta. Marie låg utslängd på kanske 100 meters djup till skillnad från runt hälften i vanliga fall, så det är klart att det ställde till det lite. Han har blivit mycket bättre på att kolla upp var jag befinner mig och faktiskt ta guidning av mig bättre än innan. Tidigare var det mycket "kan själv" och då missade han också en del. Så han har nog lärt sig att matten är ganska käck att ha där inne ändå. =)

Anmäld till agility + hoppklass I

Tjohoo! Vi är anmälda till vår första agility + hoppklass I. Det känns jättespännande men samtidigt pirrigt. Vi får se det som träning och att få lite vana. 18/11 i Varberg går det av stapeln.

Träningsdagbok 5/10 - 9/10

Nu var det ett tag sedan jag skrev så det är dags för en uppdatering av träningsdagboken.

Fredag 5/10 Bosse och Johan åkte omkring på jobb och jag jobbade kvällen.

Lördag 6/10 Vi tog en skön långpromenad och senare på eftermiddagen åkte vi upp till klubben för lite träning av slalom och kontaktfälten. Slalomen gå mycket snabbare nu när jag kastar hans favoritgummiapport framför och struntar i om han missar någon pinne. Han rättar sig själv nästa gång och gör rätt utan att jag måste stanna honom, göra om och därigenom sänka farten och motivationen på honom. Han går mycket mer självständigt.

Söndag 7/10 Sambon och jag drog på oss stövlarna och begav oss ut i storskogen för långpromenad samt rullmarkeringar. Bosse älskar den här grenen och morrar alltid på mig när jag ska placera honom i rätt riktning. "Det är som han säger "kan själv!" =) Och det kan han! Tre perfekta skick med enorm fart och plockade rullen klockrent alla gånger. Sedan var han trött eter den rätt tuffa terrängen.

Måndag 8/10

Två långpromenader. Agilitykurs, näst sista gången. Vi hade teori i banbygge och muskeluppbyggning första halvan samt vikt vid banvandring. Vi byggde en hoppbana klass II och banvandrar. Bosse gick i en hiskelig fart med mig totalfokuserad och går felfritt!! Vi fick mycket beröm för det och jag gick som på moln. Slalomen bara flöt, och jag som tycker att vi bara tränat 6 pinnar hela tiden, 12 var ju inga pix för herrn. Stjärnan var en klurighet som också bara flöt, han var otroligt uppmärksam och jag var snabbare och tydligare än någonsin. Känn så härligt och kanske inte så långt ifrån tävlingsdebut ändå.

Har för övrigt suttit och kikat på Youtube och hittat bla den här duktiga tjejen från USA. Väl bekomme! Scrollar ni ner finns det flera rutor med olika övningar hon kör.

www.expertvillage.com/videos/dog-agility-contact-obstacles.htm

( Jag kör dock inte med att säga "touch" eller trampa som hon gör utan på att tjobba på ett "ok" för att släppa kontaktfältet istället för att lägga den pressen på honom, vilket gör att han saktar ner, och det vill jag inte ha. )

Här finns hennes hemsida.

www.breezethruagility.com/

Träningsdagbok 2/10 - 4/10

2/10 - 4/10

En underbar torsdag med strålande sol! Det behövs verkligen nu när mörkret faller på fort. Bosse och jag har gått långisar och småpillat med lite lydnad och slalom. 4 pinnar på uteplatsen. Har lyssnat på en duktig tjej som tävlar agility att belöna det mesta, även om det blir en pinne fel i slalomen, vilket jag gjort. Detta har resulterat i att han går bättre än någonsin! Vem hade trott! Jag som varit så inpräntad med att aldrig belöna fel, någonsin. Men faktum är att jag nu fokuserar enbart på att belöna farten, attityden och glädjen och han går rätt till 98% av gångerna ändå, med en enorm fart framåt. Bosse är en hund som snabbt påverkas av vad jag gör och stannar jag upp minsta lilla för att det blivit fel så tvekar han och vips har jag sänkt självförtroendet. Nu börjar jag istället med att springa med hela vägen och sedan att småspringa på stället när han fått upp farten och vågar jobba självständigt. Det fungerar fantastiskt bra. Tack Åsa för råd och peppande ord!

I lydnaden har jag börjat belöna mycket frekvent för att öka motivationen som väl varit sådär på det sista, och vilken skillnad. Hans tempo och intensitet bara ökar och han gnyr tom nu när jag pausar. Vi tränar korrekt fotposition och svängar från scratch och det fungerar fint, förutom den lilla detaljen att han ibland hasar bakom vänsterbenet på mig i vänstersvängen, men jag har frågat om råd och ska filma nästa gång så ska det nog ordna till sig.

Jag tänker på hur mycket jag lär mig hela tiden av min hund, han är fantastisk som läromästare. Ingen enkel hund alls egentligen med tanke på hans osäkerheter/små rädslor som poppar upp emellanåt.

Fotoblogg

Fick lust att slänga in lite bilder som jag hittat.

Såhär kan man se ut på en inflyttningsfest. ( jag var nog lika suddig som bilden =)

283168-117

Vi målar hus och Bosse och husse äter glass i pausen. Kolla in pälsen! Den har man ju nästan glömt vi det här laget. Fast jag har lovat att han ska få låta pälsen växa ut ett tag nu.

283168-118

Linda och Heavy leker en vanlig terrierlek på midsommar "Om du håller i bollen så hänger jag fast tills du släpper den"

283168-119

Matte och hund softar efter spårdag.

283168-120

Bosse med sin älskade rådis.

283168-121

Grabbarna och Heavy spelar rubgy.

283168-122

Träningsdagbok 1/10

Sjätte tillfället på agility fortsättning II kursen och nu är det bara två gånger kvar. Igår gick det mycket bra men Bosse var nog trött då måndagar är min dagtidsarbetsdag och han är med husse på jobbet mellan 07.30-16. Vi tränade tre stationer, en med hopp slalom hopp hopp, åt båda hållen. En med hopp platten, hopp tunnel i hästsko, tillbaka hopp hopp. En med hopp gunga långhopp, hopp, balans. Jag måste träna på slalom i olika vinklar så han inte störs av mig, men första gången forcerade han otroligt bra, även med mig på högersidan. Bana på slutet där det mesta utom gungan var ihopsatt. Måste också träna platten mycket mycket mer men det är lite svårt då det inte finns någon ute till träning under andra dagar än fri träning på onsdagar. Allt som allt gick det kanon och det kändes bra och harmoniskt. Tyvärr har de inget samarbete med något ridhus för inomhusträning på vintern än, men det kanske kommer. Har redan hittat en ny kurs jag är nyfiken på på Alfa Hundcenter i Lerum utanför Göteborg. Ytterligare en fortsättningskurs, men jag går hellre fler än färre. Alltid lär man sig något nytt och man har chans att hitta en instruktör man verkligen vill ha som "mentor".

12:26

Jahapp, så var man anmäld till nästa kurs ( inomhus ) med start den 4:e november på Alfa hundcenter. Ska bli HUR kul som helst. Den tjejen som har kursen är så vitt jag vet också väldigt tävlingsaktiv vilket är suveränt.

RSS 2.0