Hemmagjorda hundköttbullar
Fick en ide' idag om att jag skulle ge mig på att försöka få till ett bra recept på köttbullar bättre anpassade till hundens mage ( och säkert för vår också ) Till slut kom jag fram till den kombination som skapade bra och smakfulla köttbullar.
Håll till godo!
1 kg blandfärs
Ca 3 dl riven vitkål
Ca 4 dl förkokt ris
2 äggulor
I pkt fryst persilja
Som bindemedel
1 äggvita
Ca 1 dl ströbröd
Forma till köttbullar och sänk ner dem med hålslev i kokande vatten. Låt de koka tills de flyter upp till ytan, det tar inte mer än ett par minuter. Lägg på en plåt. Vill man ha dem torrare, kör de på ca 200 grader i ugnen i ca 10 minuter.
Håll till godo!
1 kg blandfärs
Ca 3 dl riven vitkål
Ca 4 dl förkokt ris
2 äggulor
I pkt fryst persilja
Som bindemedel
1 äggvita
Ca 1 dl ströbröd
Forma till köttbullar och sänk ner dem med hålslev i kokande vatten. Låt de koka tills de flyter upp till ytan, det tar inte mer än ett par minuter. Lägg på en plåt. Vill man ha dem torrare, kör de på ca 200 grader i ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: David
Vän av ordning måste påpeka att ovanstående beskrivna tillagningsmetod skapar frikadeller och inte köttbullar ;-)
Postat av: Ida
*lipar åt davig* Jaja, Johan sa likadant, men det är ju faktiskt bullar med kött I så därför får det heta så. *bestämma* =)
Postat av: David
Johan, han ä e gäli redig karl! *dalmål*
Trackback