2008

Så var både julefirande och nyårsfestande över även för denna gång. Flera är vi nog som frossat i god mat, familj och vänners goda sällskap och en hel del hundträning samt sköna promenader. Bosse eller "Rådjurens skräck" som han nu kallas, har levt livet ute på landet, både hos föräldrar och min bästa väninna. Eftersom sambon åkte till Canada den 20:e har jag varit gräsänka och knappt sett mitt hem förrän de sista dagarna. Jag hör till dem som tycker att det är underbart skönt att efter mycket socialiserande få vara helt allena och göra lite som jag vill. Är man ensam kan man ju gräva ner sig i böcker, gå långa sköna skogspromenader och pilla ihop pryttlar man köpt på IKEA. Jodå, en tripp dit hanns allt med. Tyvärr spricker denna lilla semesterbubbla snart, och för vissa började arbetsveckorna redan i tisdags. Men jag har njutit i fulla drag.

Igår åkte David och jag hem till en kvinna som har uppfödning på Mittelspitz. Jag har ju kikat lite på den rasen, och när min gamla instruktör ringde och sade att hon var på hemmaplan var det självklart att jag skulle dit och träffa tiken. Eftersom jag är varit så insnöad på kelpie det sista har jag nästan glömt av att jag haft intresse för mittlarna, men det var trevligt att få en runda till. Tiken hon hade var otroligt vacker, djupt röd med lite svarta stråk i pälsen och klassiska eyelines. Trevlig och avslappnad verkade hon också då hon lade sig utslätad på rygg och nästan somnade mitt på golvet. I huset fanns också en beagle som var enormt kelsjuk och lika trevlig. David frågade om jag inte skulle ha mig en beagle, och visst är det fantastiskt trevliga hundar, men tyvärr på tok för mycket jakt för vad jag ska ha. Nja, jag får suga på karamellen. En ny ras har ju faktiskt fått lite fokus hos mig också, engelsk cocker, så jag ska allt ta mig lite mer tid ändå.

Kommentarer
Postat av: Anki

God fortsättning på nya året Ida. Det finns så många fina och trevliga raser att jag inte fattar hur jag kunde hitta rätt?!*s Jag hade bla beagel som alternativ men precis som du tyckte jag att det var på tok för mkt jakt i dem....men visst är de goa och trevliga, det kan man ju inte komma ifrån. Jag får gå in och kolla Mittelspitz på skk`s register, vet faktiskt inte hur den ser ut ens. Blev nyfiken nu när du skrev om den, vet ju att du vill ha en "arbets"villig hund. Ha det gått/Anki & Rut

2008-01-06 @ 22:33:05
URL: http://gittegottsrut.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0